Online bestellen bij Het Roti Huis Diemen

Welkom op de website van HET RotiHuis!


De Surinaamse keuken is heel gevarieerd. Dit komt omdat de Surinaamse bevolking afkomstig is uit diverse andere landen (emigratie). Zo zijn er heel veel gerechten meegekomen. De Surinaamse keuken is ontstaan door samenvoeging en invloeden van ingrediënten uit de Indiase keuken (Hindoestaans), Afrikaanse keuken (Creools), Indonesische keuken (Javaans), Chinese (China) en de Hollandse, Portugese, en Joodse keuken. Door deze combinatie zijn er veel gerechten ontstaan. Bijvoorbeeld: roti, nasi goreng, bami, pom, moksi meti, teloh, broodje bakkeljauw en nog veel meer. In de Surinaamse keuken is de basisvoedsel rijst. In plaats van rijst wordt er ook veel tayer (een knolgewas), cassave en roti gegeten. Kip is de meest gebruikte vleessoort. Met kip kun je heel veel variëren. Een van de bekendste typische Surinaamse groente is kousenband. Surinamers houden van pittige gerechten. De peper Madame Jeanette wordt dan ook in de meeste gerechten gebruikt om het op smaak te brengen.